Alles wat je moet weten over DEET

Of je nu op vakantie gaat naar een tropisch land of in de eigen achtertuin geniet van warme dagen, ze zijn er altijd: insecten.
En wat een welverdiende rustperiode had moeten zijn werd lastig inslapen met gezoem rond je hoofd en met als traktatie wakker worden met jeukende bultjes.  

Gelukkig is er een oplossing: DEET

Voor de geïnteresseerde: DEET is de afkorting voor N,N-diethyl-m-toluamide. De naam N,N,-diethyl-m-toluamide is recentelijk vervangen door N,N-diethyl-3-methylbenzamide.

De producten die verkrijgbaar zijn met DEET zijn: DEET 50% lotion, DEET 40% spray en DEET 30% gel.
Eén verpakkingseenheid is voldoende voor 2 tot 3 weken dagelijks gebruik conform voorschrift. Wij adviseren een DEET-percentage tussen de 30% en 50%. Een insecten werend middel met een DEET-percentage onder de 30% heeft een korte werkingsduur en een percentage boven de 50% heeft geen extra meerwaarde. Het is belangrijk dat de gehele onbedekte huid ingesmeerd wordt .

Waar werkt DEET zoal tegen?
DEET werkt tegen de meeste bijtende en stekende insecten en teken.
 
Hoe werkt DEET?
DEET verstoort het reukvermogen van bijvoorbeeld een mug. Hierdoor raakt de mug gedesoriënteerd en zal hierdoor niet kunnen steken.

Vanaf welke leeftijd mag DEET worden gebruikt?
DEET 30% mag gebruikt worden vanaf 3 jaar, 40% en 50% mogen gebruikt worden vanaf 6 jaar. Voor jonge kinderen adviseren wij Care Plus® Anti-Insect Natural.

Een consument heeft DEET gebruikt maar wordt toch gestoken?
Als een consument toch door muggen wordt gestoken ver voor het einde van de aangegeven werkingsduur, kan dat meerdere oorzaken hebben. De werking van DEET kan worden beïnvloed door:
- een sterke lichaamsgeur
- contact met water (bijvoorbeeld door zwemmen)
- of veel transpireren.
Een goed, wetenschappelijk getest alternatief voor DEET is de Care Plus® Anti-Insect Natural.